Wilde spinazie wokken met champignons

Een heel makkelijk recept voor wilde spinazie roerbakken met champignons. Eigenlijk te simpel voor woorden maar soms moet je toch even die open deuren intrappen toch? Het is al moeilijk genoeg om elke dag weer iets anders op tafel te zetten en misschien denk je niet meteen aan wilde spinazie wokken. Wilde spinazie is meestal te koop in een bosje in plaats van in zo’n zak.

Let’s go wild!

Ook wilde spinazie kun je prima roerbakken. Sterker nog: deze spinazie blijft zelfs in de wok nog een beetje knapperig!

Ook wilde spinazie kun je prima roerbakken. Sterker nog: deze spinazie blijft zelfs in de wok nog een beetje knapperig!

Wat is het verschil tussen gewone spinazie en wilde spinazie?

Wilde spinazie heeft grote bladen. Die bladen zijn onregelmatiger van vorm dan je gewend bent. De blaadjes van wilde spinazie zijn ook wat steviger zodat ze beter knapperig blijven tijdens het wokken en ze slinken ook veel minder. Het belangrijkste voordeel van wilde spinazie: het heeft meer smaak! Ook is het prettig dat deze spinazie beter houdbaar is. Kortom: als je een keer wilde spinazie ziet liggen bij de groenteboer….kopen!

De meeste wilde spinazie komt nu nog uit Spanje, Italië en Turkije maar tegenwoordig zie je ook steeds meer Hollandse wilde spinazie. Deze spinaziesoort doet het prima in de Nederlandse kassen.

De voordelen van wilde spinazie wokken

De voordelen van wilde spinazie wokken

Onderstaand recept is goed voor 2 personen

Ingrediënten voor wilde spinazie met champignons

  • 500 gram wilde spinazie
  • 3 sjalotjes
  • 200 gram champignons
  • Beetje olie om mee te wokken
  • Scheutje ketjap is wel heel erg lekker door dit gerecht
  • Gehakte cashewnoten

Wilde spinazie wokken doe je zo:

  • Maak de sjalotjes schoon en snij ze fijn
  • De champignons schoonborstelen en in plakjes snijden
  • Doe een beetje olie in de wok
  • Roerbak de champignons tot ze mooi bruin en gaar zijn
  • Doe dan handje voor handje de wilde spinazie in de wok
  • Blijf alles omscheppen en doe er steeds weer wat spinazie bij
  • Als laatste nog een scheutje ketjap toevoegen
  • Garneer met wat gehakte cashewnoten (of geroosterde pijnboompitjes)

Als je meer wil weten over de verschillende soorten spinazie dan kan je ook eens op deze pagina kijken. Daar staat nog veel meer uitleg over alle spinazie variaties.

Leave a Reply