Spinazie wokken met bacon en warme geitenkaas

Zin in een lekker makkelijk en zomers gerechtje? Dan is dit een heerlijk en makkelijk recept. Spinazie wokken met geitenkaas en lekkere bacon. Super makkelijk om te maken en prima om jezelf op een zomeravond mee te verwennen.

De geitenkaas die ik meestal gebruik is zachte geitenkaas, Bettine. Zo’n dikke plak geitenkaas is prima voor twee personen, maar je kunt ook een paar van kleine rondjes geitenkaas gebruiken. Je hebt ze naturel en met honing er in. Ik doe er vaak zelf wel een drupje honing op.

Dit recept is goed voor 2 personen

Spinazie wokken met bacon en warme geitenkaas

Spinazie wokken met bacon en warme geitenkaas

Ingrediënten voor spinazie wokken met bacon en geitenkaas

  • 500 gram verse bladspinazie
  • 100 gram bacon in plakjes
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 dikke plak zachte geitenkaas
  • Olijfolie
  • Grof zeezout
  • 1 teentje knoflook
  • Beetje olie om mee te wokken
  • Klein stukje bakpapier

Bereiding spinazie met bacon en geitenkaas uit de wok

  • De zongedroogde tomaatjes fijn snijden
  • Doe wat olie in de wok
  • Roerbak de spinazie samen met de zongedroogde tomaatjes en het teentje knoflook. Niet alles zal meteen in de wok passen maar de spinazie zal snel slinken en dan doe je weer een handje bij. Breng om smaak met een beetje versgemalen zeezout.
  • De geitenkaas leg ik op een stukje ovenpapier en die leg ik even in de oven, een paar minuten is meestal wel genoeg, het gaat er om dat de kaas een beetje warm is en net niet gesmolten
  • In een koekenpan bak ik de plakjes bacon uit, die laat ik nog even uitlekken op een stukje keukenpapier
  • Maak nu je bordje op: rondom wat plakjes bacon
  • In het midden de gewokte spinazie en bovenop een lekker stuk warme zachte geitenkaas
  • Smullen maar!

Als je nog een krokantje wil: lekker met croutons of met geroosterde pijnboompitjes

Leave a Reply