Spinazie uit de wok met spekjes rode ui en champignons

Zin in een robuuste snelle maaltijd met spinazie uit de wok met lekkere uitgebakken spekjes? Dan moet je dit recept zeker een keer proberen. Het is lekker makkelijk klaar te maken en alles gaat lekker in één pan. Eventueel kan je er een beetje pasta bij serveren.

Dit recept is goed voor 2 personen

Ingrediënten voor boeren spinazie met spekjes uit de wokpan

  • 300 gram verse bladspinazie
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • Half bakje champignons
  • Halve rode paprika
  • Eventueel pasta voor 2 personen

Spekjes en spinazie: alsof ze voor elkaar gemaakt zijn

Spekjes en spinazie: alsof ze voor elkaar gemaakt zijn

Zo ga de boel lekker wokken:

  • Het hak en snijwerk doe ik vooraf, dus even de ui snipperen, champignons in plakjes snijden en de paprika in blokjes snijden
  • Doe de spekjes in de wok
  • Snij de rode ui fijn en bak die mee met de spekjes
  • Dan de knoflook, paprika en de champignons toevoegen
  • Nog 4 a 5 minuten lekker wokken en dan als laatste de spinazie erbij doen, als het niet allemaal past handje voor handje de spinazie erbij doen. Spinazie slinks heel snel bij verhitting
  • Schep de spinazie op de bordjes en smullen maar

Ook erg lekker met pasta (tagliatelle en dan een lepel Boursin quisine erbij doen in de wok met de spinazie)

Eventueel op smaak brengen met peper en zout maar proef eerst even… de spekjes zijn al behoorlijk zout dus wat mij betreft is het niet nodig om extra zout toe te voegen.

Leave a Reply