Spinazie met ricotta en spekjes uit de wok

Spinazie met ricotta is zo’n combinatie die eigenlijk altijd lekker is. Ricotta is een zachte frisse Italiaanse kaas. Het smaakt heerlijk in alle pastarecepten. Bijkomend voordeel is dat ricotta erg voordelig is voor de portemonnee. Erg fijn als je wel lekker wil eten maar er geen fortuin aan uit wil geven.

Ik maak deze pasta met spinazie en ricotta meestal uitgebakken spekjes maar ook als vegetarische variant is hij erg lekker.

Onderstaand recept gebruik ik voor 2 personen

spinazie met ricotta en pasta. Een klassiek lekker gerecht. Snel klaar, met verse spinazie en super eenvoudig om te maken

spinazie met ricotta en pasta. Een klassiek lekker gerecht. Snel klaar, met verse spinazie en super eenvoudig om te maken

Ingrediënten voor spinazie met ricotta en spekjes uit de wok

  • 150 gram pasta
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 kleine ui
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram ricotta
  • Peper en zout naar smaak
  • Beetje olie om mee te wokken

Hoe maak je spinazie met ricotta en spekjes uit de wok?

  • Kook de pasta gaar volgens de instructies op het pak
  • De ui snipperen
  • Bak de spekjes in de wok tot ze mooi lichtbruin beginnen te worden
  • Daarna de uitjes toevoegen en nog een paar minuten door wokken
  • In etappes doe je nu de pasta in de wok erbij (als de boel een beetje geslonken is weer een handje toevoegen)
  • Als de pasta gaar is dan afgieten en de pasta ook in de wok doen en de ricotta toevoegen
  • Alles goed door elkaar heen scheppen en even proeven. Daarna peper en zout naar smaak toevoegen

Een heel simpel recept voor spinazie met ricotta en spekjes uit de wok maar wel heel erg lekker! In plaats van spekjes kun je bijvoorbeeld ook wat reepjes gerookte zalm toevoegen, dat geeft een lekkere zoute smaak.

Leave a Reply