Roerbak spinazie met ei en ravioli

Dit recept maak ik graag als ik weer een weekje slecht heb gegeten, om een beetje te compenseren zeg maar. Lekker veel groente en verder weinig fratsen. Toch smaakt het me altijd prima, deze roerbak spinazie met ei. Meestal eet ik het gewoon heel simpel zonder verder iets erbij maar ook wel eens met ravioli, zoals hieronder beschreven staat.

Het recept is goed voor 2 personen, voor meer personen gewoon vermenigvuldigen.

Ingrediënten voor roerbak spinazie met ei en ravioli

  • 1 pak verse ravioli rossi (rode ravioli gevuld met kaas en tomaat)
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • Scheutje olie om mee te wokken
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels rode of groene pesto

roerbak spinazie met ei

roerbak spinazie met ei

Bereiding roerbak spinazie met ei en ravioli

  • Kook de ravioli gaar volgens de verpakking (verse ravioli is meestal binnen 5 minuten al gaar)
  • Verwarm de oven voor op de grillstand
  • Zet de wok op het vuur met een beetje olie
  • Roerbak de spinazie met een teentje knoflook en een snufje zout
  • Doe de ravioli ook in de wok en schep de boel goed door elkaar, voeg nu ook de pesto toe
  • De eieren hard koken (7-8 minuten minimaal)
  • Pel de eieren en snij ieder ei in 4 delen
  • Doe de pasta met de spinazie in een ovenschaal
  • Leg de partjes ei er op
  • Bestrooi met de Parmezaanse kaas
  • Zet de schaal even in de oven op de grillstand zodat de kaas een klein beetje gaat smelten

Eet smakelijk!

In plaats van Parmezaanse kaas kun je ook bijvoorbeeld geitenkaas gebruiken

Leave a Reply