Ravioli met spinazie, champignons en gorgonzola

Ik ben dol op ravioli met spinazie. Lekker makkelijk klaar te maken en eigenlijk lukt het altijd! Vooral met verse ravioli uit het koelvak ben in no time klaar. De spinazie is gewoon verse bladspinazie. Soms begrijp ik niet dat mensen kiezen voor spinazie uit de vriezer omdat dat zo makkelijk is…. Voordat je de boel ontdooid hebt ben ik al lang en breed klaar met het wokken van de verse bladspinazie maar goed….. het is wel handig om in huis te hebben al noodvoorraad.

Ik snap dat niet iedereen even warm loopt voor gorgonzola, de smaak is vrij uitgesproken maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor magor (mascarpone gemengd met gorgonzola) of je neemt een ander zacht kaasje.

Ravioli (gevulde deegkussentjes) met spinazie en lekkere gorgonzola kaas. Snel klaar en erg lekker

Ravioli (gevulde deegkussentjes) met spinazie en lekkere gorgonzola kaas. Snel klaar en erg lekker

Ingrediënten voor ravioli met spinazie, champignons en gorgonzola

  • 250 gram koelverse ravioli met kaasvulling
  • Snufje knoflookpoeder
  • 75 gram gorgonzola
  • 100 gram verse spinazie
  • Klein doosje champignons
  • 1 rode ui
  • Beetje olie om mee te wokken

In plaats van gewone champignons kun je ook lekkere kastanjechampignons gebruiken in dit lekkere recept met ravioli spinazie en gorgonzola

In plaats van gewone champignons kun je ook lekkere kastanjechampignons gebruiken in dit lekkere recept met ravioli, spinazie en gorgonzola

Zo maak je perfecte ravioli met spinazie en champignons

  • Kook de ravioli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snipper de rode ui
  • Snij de champignons in plakjes
  • Zet een wok op het vuur met een beetje olie
  • Begin met het bakken van de champignons
  • Als die gaar zijn doe je de spinazie erbij (in delen, steeds een handje erbij zodra de spinazie geslonken is)
  • Voeg er wat knoflookpoeder aan toe (of een klein teentje verse knoflook)
  • Als laatste de gorgonzola in blokjes snijden en die ook toevoegen
  • Als de ravioli klaar is giet je de ravioli af en doe je ravioli voorzichtig (anders scheuren ze soms open) in de wok bij de spinazie en de gorgonzola
  • Schep de boel voorzichtig om tot de gorgonzola helemaal gesmolten is
  • Opscheppen
  • Happen maar

Tip: in plaats van gewone witte champignons kun je ook van die lekkere kastanjechampignons gebruiken.

Leave a Reply