Quiche spinazie geitenkaas

Deze quiche spinazie geitenkaas is heel makkelijk om zelf te maken. Je hoeft er niet heel goed voor te kunnen koken, je moet alleen wel even geduld hebben want het staat niet zo snel op tafel als je gewend met spinazie wokken.

Quiche bodem van bladerdeeg

De makkelijkste manier om een quichebodem te maken is gewoon kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. Voor die manier gaan we dus in dit geval. Deze spinazie quiche moet vooral lekker en makkelijk zijn.

quiche spinazie geitenkaas

quiche spinazie geitenkaas

Ingrediënten voor quiche spinazie geitenkaas

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • Beetje peper en zout
  • 200 gram spinazie
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • Scheutje olijfolie

Hoe maak je deze quiche spinazie geitenkaas klaar?

  • De plakjes bladerdeeg laat je ontdooien
  • De oven kan je vast voorverwarmen op 200 graden
  • De eieren klop je los in een kom
  • Beetje zout en peper toevoegen aan het eimengsel
  • Dan de geitenkaas verbrokkelen en toevoegen aan het ei
  • De zongedroogde tomaatjes fijn snijden en ook toevoegen
  • Nu nog de creme fraiche erbij doen en alles goed door elkaar roeren
  • De quichevorm invetten en bekleden met het bladerdeeg
  • Zet de wok op het vuur met een beetje olie, dan de spinazie wokken en nog een teentje knoflook toevoegen en meebakken
  • Niet alles past meteen in de wok, gewoon steeds een handje toevoegen als de spinazie weer wat geslonken is.
  • Nu ook de spinazie in de kom doen bij het ei-geitenkaas mengsel
  • Schep het mengsel in de quichevorm en verdeel het netjes over de bodem
  • De quiche spinazie geitenkaas kan nu de oven in
  • Na 30-40 minuten is je zelfgemaakte spinazie quiche klaar

Als de quiche uit de oven komt kan je er nog wat lekkere geroosterde pijnboompitjes overheen strooien

Leave a Reply