Pasta met tonijn en spinazie uit de wok

Zelf lekkere pasta met spinazie en tonijn maken is voor mij DE manier om snel een lekkere en redelijk gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ook wel eens goed om een dagje geen vlees te eten en vis eet ik gemiddeld niet vaak genoeg. Het is dus niet per se een recept voor vegetariers maar zeker ook voor mensen die net als ik niet zo handig zijn met het verzinnen van een makkelijke maaltijd met pasta en vis.

Een blikje tonijn heb ik meestal wel in huis, en je bespaart jezelf het gedoe van graatjes verwijderen, vis fileren etc. Gewoon lekker en snel een maaltijd in elkaar flansen met een blikje tonijn, dat is waar volgens mij heel veel mensen naar op zoek zijn. Misschien een beetje te simpel naar de smaak van de echte foodies maar ja, de wereld bestaat voor het grootste deel uit mensen zoals ik die gewoon snel en lekker willen maken maar na 20 minuten in de keuken wel klaar willen zijn.

Met dit recept maak je heel makkelijk men snel pasta met tonijn en verse spinazie uit de wok klaar

Met dit recept maak je heel makkelijk men snel pasta met tonijn en verse spinazie uit de wok klaar

Dit recept is goed voor 2 personen

Ingredienten voor pasta met tonijn en spinazie uit de wok

  • 1 blikje tonijn van ongeveer 200 gram

    voor dit recept kun je alle soorten ongevulde pasta gebruiken

    voor dit recept kun je alle soorten ongevulde pasta gebruiken

  • 175 gram pasta (vlinders, strikjes, spaghetti, macaroni…. Maakt niet uit)
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • Handje zwarte olijven
  • Olie om mee te wokken
  • 2 eetlepels Boursin quisine
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je pasta met tonijn en spinazie klaar

  • De pasta kook je gaar volgens de verpakking (verse pasta is veel sneller klaar dan gewone droge pasta)
  • Snipper de sjalotjes en snij de zwarte olijven in vieren
  • Zet een wok op het vuur met wat olie
  • Bak de sjalotjes glazig en voeg dan de knoflook er aan toe
  • Nu in een paar etappes de spinazie toevoegen (even laten slinken en dan weer een handje erbij doen)
  • Ondertussen in een kommetje de tonijn met twee vorken een beetje los maken
  • Giet de pasta af en doe die in de wok bij de gewokte spinazie
  • Doe nu ook de tonijn uit blik erbij met de olijven en schep alles goed door elkaar
  • Als finishing touch twee lepels Boursin quisine toevoegen
  • Verdeel de pasta met tonijn en spinazie over twee borden en smikkelen maar!

Leave a Reply