Pasta spinazie geitenkaas

De lekkerste dingen zijn gelukkig vaak heel simpel. Dat gaat ook op voor dit recept pasta spinazie geitenkaas. Heel makkelijk om te maken maar wel gigantisch lekker (al zeg ik het zelf)

Zeker met verse pasta, die binnen 5 minuten gaar is, kan je heel snel en makkelijk een heerlijk Italiaans gerecht op tafel zetten. Enne het is ook nog eens lekker vegetarisch, prima voor als je hebt bedacht dat je ook best af en toe een dagje zonder vlees wil koken.

Dit recept is goed voor 2 personen

pasta spinazie geitenkaas

Ingrediënten voor pasta spinazie geitenkaas

  • 200 gram verse pasta
  • 150 gram kastanje champignons
  • 300 gram verse (blad) spinazie
  • 150 gram verse zachte geitenkaas
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode pesto

pasta spinazie geitenkaas

pasta spinazie geitenkaas

Bereiding pasta spinazie geitenkaas

  • Kook de verse pasta gaar volgens de verpakking
  • De ui snipperen en met een beetje olie wokken totdat ze glazig worden
  • Ondertussen de kastanjechampignons schoonmaken en in plakjes snijden, doe daarna de champignons bij de uien in de wok en roerbak totdat de champignons gaar zijn, als laatste de knoflook toevoegen
  • Dan in delen de spinazie toevoegen en lekker meewokken
  • Als laatste de pasta afgieten, uit laten lekken en bij de rest in de wok doen
  • Dan pesto nog erbij en schep alles goed door elkaar
  • Schep de pasta met spinazie op borden en verkruimel daar royaal de geitenkaas overheen (de geitenkaas dus niet in de wok doen)

Zo maak je heel makkelijk en snel een heerlijke pasta spinazie geitenkaas klaar

Natuurlijk kan je er nog allemaal lekkere dingen aan toe voegen (denk aan pijnboompitjes, croutons, kipreepjes, bacon etc) maar dat laat ik aan je eigen fantasie over.

Leave a Reply