Pasta met spinazie en gorgonzola uit de wok

Pasta met spinazie is op zich al heel lekker maar zeker met gorgonzola echt niet te versmaden. Ik maak er een feestje van met wat champignons en hamblokjes. Het recept is heel eenvoudig maar daarom zeker niet minder lekker hoor.

Koken moet vooral lekker en simpel, en dit is een prima recept in die categorie.

Dit recept is goed voor 4 personen

Pasta met spinazie en gorgonzola, daar lik je echt je vingers bij af.

Pasta met spinazie en gorgonzola, daar lik je echt je vingers bij af.

Ingrediënten voor pasta met gorgonzola

  • 500 gram verse pasta
  • 400 gram verse spinazie
  • Klein doosje champignons
  • 200 gram hamblokjes (rauwe ham in dunne reepjes is ook erg lekker trouwens)
  • 150 gram zachte gorgonzola
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels olijfolie

spinazie wokken

spinazie wokken

Zelf pasta met spinazie en gorgonzola maken

  • Kook de pasta gewoon volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • De champignons schoonmaken en in vieren snijden
  • De champignons roerbakken in de wok met een beetje olijfolie
  • Als de champignons bijna gaar zijn de spinazie nog even mee wokken met de champignons
  • Teentje knoflook toevoegen
  • Nu de gorgonzola in kleine blokjes snijden en ook in de wok rustig laten smelten
  • Hamblokjes toevoegen en nog heel even verwarmen
  • De pasta afgieten en bij de champignons en de spinazie doen
  • Voeg nu nog 2 eetlepels creme fraiche toe, om er een lekker romig geheel van te maken

Voor liefhebbers van vegetarische maaltijden: de hamblokjes weglaten en vervangen door geroosterde pijnboompitjes is ook erg lekker. De gorgonzola is een pittige smaakmaker dus je mist niks als je de ham weglaat. Ook handig als je een beetje minder vlees wil eten. Zelf probeer ik minimaal 2 dagen in de week lekker zonder vlees te koken (flexitariër)

Leave a Reply