Pasta met knoflookgarnalen en spinazie binnen 15 minuten aan tafel

Knoflookgarnalen met lekkere pasta en spinazie. Dit gerecht kan je binnen 15 minuten op tafel zetten. Het recept is super eenvoudig en gelukkig heel snel klaar. Helaas heb ik niet elke dag de tijd om heel uitgebreid te koken maar dat wil niet zeggen dat snel niet lekker kan zijn.

Ik gebruik veel bijna-klaar producten in dit recept. Ik koop bijvoorbeeld bij appie wokgarnalen met knoflook. Dan hoef je ze alleen nog maar 2 minuten te wokken. Heb je meer tijd, dan doe je de knoflook waarschijnlijk zelf erbij en kook je de garnalen zelf maar ja, snel snel snel is hier thuis aan de orde van de dag dus ik maak het me soms lekker makkelijk.

Dit is mijn topper voor snel-klaar-recepten

Dit recept is goed voor 2 personen

Ingrediënten voor pasta met knoflookgarnalen en spinazie

  • 200 gram wokgarnalen met knoflooksmaak
  • 250 gram verse pasta
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie om mee te wokken
  • Paar cherrytomaatjes

Binnen 15 minuten aan tafel met dit recept voor knoflookgarnalen met pasta en spinazie.

Binnen 15 minuten aan tafel met dit recept voor knoflookgarnalen met pasta en spinazie.

Zo maak je snelle pasta met knoflookgarnalen en spinazie klaar

  • Halveer de cherrytomaatjes
  • Snipper de sjalotjes fijn
  • Zet een pan op het vuur en kook de pasta gaar (meestal 4 minuten)
  • Nu gaan we de wokgarnalen met knoflook klaarmaken

Verse pasta is veel lekkerder dan "droge" pasta en ook nog eens veel sneller klaar. Een eenvoudige keuze dus.

Verse pasta is veel lekkerder dan “droge” pasta en ook nog eens veel sneller klaar. Een eenvoudige keuze dus.

  • Zet de wok op het vuur met wat olie
  • De garnalen roerbak je in 2 minuten gaar
  • Voeg nog een extra teentje knoflook toe en bak die nog heel even mee
  • Doe nu de sjalotjes en de spinazie bij de knoflookgarnalen in de wok
  • De spinazie slinkt snel en na nog 2 minuten ben je klaar
  • Je kunt de tomaatjes mee wokken of je doet ze lekker zo door de pasta, de keuze is aan jou
  • Schep de pasta op de borden en verdeel de knoflookgarnalen met spinazie over de pasta

Super eenvoudig om te maken maar echt wel super lekker. Jammer dat garnalen behoorlijk aan de prijs zijn, anders zou ik ze nog veel vaker eten.

Ps: wel even de staartjes van de knoflookgarnalen verwijderen voordat je ze opeet!

Leave a Reply