Omelet met roerbak spinazie en tomaat – wrapstyle

Een omeletje als lunch is voor mij nauwelijks te weerstaan. Dit lunchrecept is ook nog behoorlijk gezond met al diverse groenten. Het is zeker niet moeilijk om te maken maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Een boterham met kaas is sneller gemaakt, maar dit is natuurlijk vele malen lekkerder!

Je hebt eigenlijk maar 5 ingrediënten nodig voor deze heerlijke omelet met spinazie en tomaat. Zelf doe ik er normaal gesproken geen brood bij, deze omelet smaakt prima zonder brood en vult meer dan voldoende de hongerige maag. Een keertje lunchen zonder brood is absoluut geen straf met dit eenvoudige recept.

Een omelet met roerbak spinazie en tomaat is een heerlijke lunch zonder brood

Een omelet met roerbak spinazie en tomaat is een heerlijke lunch zonder brood

Ingrediënten voor omelet met roerbak spinazie en tomaat

  • 2 eieren
  • 1 tomaat
  • geraspte jonge kaas (ook lekker met Parmezaanse kaas)
  • klein scheutje melk
  • 100 g spinazie (verse bladspinazie of wilde spinazie)
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel een teentje knoflook
  • drupje olie om mee te bakken

Tomaat door de omelet met spinazie uit de wok

zo maak je de lekkerste omelet spinazie tomaat

  • kluts de eieren los met een klein scheutje melk (peper en zout naar smaak toevoegen)
  • zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie en bak een mooie omelet
  • snij de tomaat in blokjes
  • roerbak in een andere pan de spinazie samen met de tomaat en voeg eventueel een klein beetje knoflook toe
  • laat de omelet uit de pan glijden op een groot bord
  • schep de spinazie met tomaat in een streep in het midden van de omelet
  • rol de omelet voorzichtig op zodat je een soort wrap krijgt
  • strooi een beetje geraspte kaas over de omelet met spinazie uit de wok
  • klaar ben je! Een heerlijke lunch met lekker veel verse groenten

Leave a Reply