Gewokte spinazie in een wrap

Spinazie wokken is een prima manier om te spinazie te bereiden. Gewokte spinazie in een wrap is een heerlijke makkelijke maaltijd. Prima voor in het weekend, als je niet te lang in de keuken wil staan maar toch wel een lekkere gezonde maaltijd wil maken.

In deze wrap heb ik kipreepjes gedaan maar je kunt de kip ook vervangen door bijvoorbeeld beefreepjes. Kies waar je trek in hebt of wat je nog in de koelkast hebt liggen.

Wat ook erg lekker is: gebruik eens zo’n roti pannenkoekje in plaats van een wrap. Op deze site staat een lekker roti recept.

Dit recept is goed voor ongeveer 4 personen

Ingrediënten voor gewokte spinazie in een wrap

  • 600 gram spinazie
  • 1 rode paprika
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • Bakje champignons
  • 400 gram kipfilet
  • Snufje zout
  • 100 gram Geraspte kaas
  • 4 grote wraps
  • Evt 4 eetlepels zure room

gewokte spinazie

gewokte spinazie

Hoe maak je wraps met spinazie uit de wok klaar?

  • Begin met het voorverwarmen van de oven (200 graden)
  • Dan de paprika, champignons en ui snijden
  • Kipfilet in dunne reepjes snijden
  • Zet de wok op het vuur met wat olie en bak in 5 minuten de kip lichtbruin en gaar
  • Dan de uien, paprika en champignons en knoflook toevoegen en een paar minuten meewokken, voeg nog een beetje zout toe
  • Als laatste doe je spinazie handje voor handje in de wok (steeds even wachten tot de spinazie slinkt)
  • Verwarm de wraps kort volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Schep in iedere wrap een deel van het kip-spinazie mengsel uit de wok
  • Vouw de wrap dicht en zet de rand vast met een sateprikkertje
  • Leg de wraps in een ovenschaal
  • De kaas over de wraps strooien en een paar minuten in de voorverwarmde oven zetten zodat de kaas kan smelten
  • Haal de wraps uit de oven en serveer evt met een lekkere klodder zure room

Leave a Reply