Bladerdeeghapjes met verse spinazie en feta

Met spinazie kan je natuurlijk een lekkere maaltijd maken maar je kunt er natuurlijk ook lekkere borrelhapjes mee maken. Wat dacht je van bladerdeeghapjes met spinazie en feta? Een super lekker en makkelijk vegetarisch borrelhapje.

Ik gebruik het liefste gewoon verse spinazie die ik even in de wok doe, maar je kunt eventueel ook spinazie uit de diepvries gebruiken.

Deze bladerdeeghapjes met spinazie doen het altijd goed op feestjes en verjaardagen. Ik maak ze in de middag al klaar, zodat ik tijdens de verjaardag alleen maar de bakplaat in de oven hoef te schuiven. 15 minuten later heb je lekkere warme hapjes met spinazie!

Maak eens een lekker borrelhapje met spinazie zoals deze bladerdeeghapjes met spinazie en feta

Maak eens een lekker borrelhapje met spinazie zoals deze bladerdeeghapjes met spinazie en feta

Ingrediënten voor bladerdeeghapjes met spinazie en feta

  • 8 a 10 blaadjes bladerdeeg
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram feta
  • Een paar zongedroogde tomaatjes
  • 1 ei (om het bladerdeeg mee te bestrijken, maar je kunt ook een beetje honing gebruiken)
  • Beetje olie om mee te wokken

De feta geeft een lekkere zoute smaak aan deze bladerdeeghapjes met spinazie

De feta geeft een lekkere zoute smaak aan deze bladerdeeghapjes met spinazie

Hoe maak je makkelijke bladerdeeghapjes met spinazie en feta?

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Zet een wok op het vuur en roerbak de spinazie kort totdat het voldoende geslonken is
  • Voeg de knoflook en de fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe en nog even 1 minuutje door wokken, daarna zoveel mogelijk vocht weg laten lopen
  • Snij de ontdooide plakjes bladerdeeg diagonaal door
  • Leg in iedere hoek een lepel van het spinaziemengsel (eventueel de gewokte spinazie iets fijner snijden)
  • Overal een beetje verbrokkelde feta verdelen over de bergjes spinazie
  • Vouw de plakjes spinazie dicht (in de vorm van een klein appelflapje)
  • Bestrijk de spinazieflapjes met een beetje ei
  • Leg de bladerdeeghapjes met verse spinazie op een bakplaat (met bakpapier)
  • Bak de hapjes met spinazie en feta in 15 a 20 minuten af (tot ze mooi bruin en krokant zijn)

Leave a Reply